Terug naar Nieuws

Verbonden wijsheid heeft een eigen website!

25 april 2022

Lieve mensen,

Verbonden wijsheid is op 26 november 2021 ontstaan, een nieuw initiatief van mij, Yvonne. Via een oefening voor mijn Nieuwjaarsspeech 2022. Met Marc Verheij en Els Desmet als bemoedigende getuigen. Zoekend naar de kern, vond ik de volgende woorden om de belofte van Verbonden wijsheid te omschrijven:

de kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke
tastbaar en toepasbaar maken en laten zijn
in het dagelijks samen werken en leven

Laten ontstaan
Zo’n maand later benaderde ik Sefrijn Langen van How about Yes, hij heeft de website van Ruimte voor Helden ontwikkeld en gebouwd. Ik wist dat hij de kern van Verbonden wijsheid zou kunnen vertalen in ontwerp en techniek.
Samen gingen we op weg, in de flow. En we kwamen tegen dat zodra we iets gingen plannen en vastzetten, er een kink in de kabel kwam. Dus: loslaten, niet plannen. Laten ontstaan in het moment. Met andere woorden: laat het fijnstoffelijke haar werking hebben en als ze zich laat zien, is het een fluitje van een cent om het praktisch te maken in afspraken en acties.

Start somewhere
Ik kocht een schrift met de woorden: “Start somewhere” om ideeën in te krabbelen. Dat werd mijn motto: start somewhere, met bovenstaande belofte steeds als vertrekpunt. In vertrouwen dat alle ‘somewheres’ op een gegeven moment een rode draad zullen gaan laten zien.
Helder was dat ik mensen wilde ontmoeten om met elkaar te ontdekken en onderzoeken wat dat nu is, dat fijnstoffelijke. Zo ontstonden vier Zoomdialogen Verbonden wijsheid en vier Ontdekwandelingen Verbonden wijsheid. Waarvan nu de helft al heeft plaats gevonden. Welkom bij – een deel van –  de andere helft.

Tastbaar en toepasbaar in het dagelijkse werken
Wat me intrigeert is hoe we het fijnstoffelijke – steeds meer –  kunnen toepassen in ons dagelijks leven en werken. Al snel riep mijn zus Joke: “wij hier in het kinderziekenhuis doen een geweldig project waarin dat gebeurt”. Nieuwsgierig naar wat en hoe interviewde ik haar, en vervolgens nog drie collega’s. Je kunt deze interviews zowel lezen als beluisteren via podcasts.

En nu?
Meestal ben ik voortvarend; als iets bijna klaar is, kan ik niet wachten om af te ronden en de wereld in te gaan. Deze keer was dat anders, ik vind het spannend om ‘de deuren open te gooien van een nieuwe ruimte’, zo voelt de website Verbonden wijsheid voor mij.

Afgelopen vrijdag hebben we, Sefrijn, Eline, Marc en ik, het gedaan: de deuren geopend, van harte welkom!

Eline heeft af en toe meegekeken bij het ontwikkelen van de website en neemt deel aan de Zoomdialogen Verbonden wijsheid, Marc heeft vertrouwd, bemoedigd en bewonderd wat er werd gecreëerd.
Onder het genot van een glaasje en dankbare woorden heeft Sefrijn de handelingen verricht om de website Verbonden wijsheid live te zetten.
Yes!

Welkom bij … verbondenwijsheid.nl 

De activiteiten die via Verbonden wijsheid georganiseerd worden, zullen vanaf nu via de website van Verbonden wijsheid te vinden zijn. Mocht je het leuk vinden om de nieuwsbrief te ontvangen, dan kan je je hier aanmelden.

Veel lees, luister en blader plezier.

harte groet
Yvonne

ps ik blijf natuurlijk ook met hart en ziel aan Ruimte voor Helden verbonden!