Terug naar Nieuws

Het Vermogen tot Samenwerken

4 juli 2019

Tags: , , ,

Wanneer ervaart een team genoeg bedding om een ingewikkeld vraagstuk op te lossen? Wat maakt dat het ene team als een speer gaat en het andere team stagneert?
Wat is het geheim en hoe kunnen we dit verwoorden zodat het voor iedereen grijpbaar wordt?

Daar hebben we samen met Elke Scheffers en Els Desmet in het Societal Transformation Lab van het Presencing Instituut afgelopen half jaar aan gewerkt.

We hebben in vele gesprekken en via allerlei werkvormen gekeken: wat maakt een team prettig succesvol?

En er verscheen iets; het Vermogen tot Samenwerken. Op 18 juni 2019 organiseerden we samen met Elke en Els  een avond hierover. Die avond hebben we met een mooie groep mensen gekeken hoe we de kennis konden overdragen en hoe toepasbaar het model is.

De eerste conclusie uit deze groep: ‘het Bollenveld van het Vermogen tot Samenwerken’ geeft inzicht en handvatten hoe het team erbij staat. Het geeft goede vragen en thema’s om het gesprek met elkaar te voeren. En het geeft zicht op wat een volgende stap is voor het team. Het leuke is dat je met een team hiermee een¬†analyse maakt, waarin alle gezichtspunten mee worden genomen. Na de zomer hoor je wat we hier verder mee gaan doen en hoe jij hier van kan profiteren!

In deze video zie je het proces dat we afgelopen half jaar doorliepen.

De tekeningen die je in het filmpje ziet zijn gemaakt door Elke Scheffers.