Terug naar Nieuws

Levensmissie: wat is die van jou?

18 juni 2019

Waarom is bet belangrijk om je eigen levensmissie te kennen? Welke voordelen heeft dit?
Al wandelend kwamen ineens deze woorden boven drijven, die je hier kunt beluisteren.
Yvonne vertelt in dit filmpje waarom wij het herkennen en erkennen van je levensmissie in onze programma’s hebben opgenomen.

Engelen en demonen

Erik van Praag verbaasde zich erover waarom organisaties wel hun missie benoemen en wij als mensen niet. Want als je je eigen missie kent, herkent en erkent dat kun je beter onderscheiden wat je te doen hebt, welke richting je op wilt en welke keuzes je te maken hebt. Je kunt makkelijker de ‘engelen’ (dat wat je steunt en vleugels geeft)  en de demomen (dat wat je terug of tegenhoudt) onderscheiden op je levenspad. Bij grote en ook kleinere keuzes.

De appelboom

Marinus Knoope geeft in zijn boek De Creatiespiraal het voorbeeld van de appelboom. De appelboom weet waar die voor is, die hoeft daar niet over na te denken, namelijk de appelboom is er om ‘appels te produceren’.

Jouw kern kennen en volgen

Het is van belang dat je als mens jouw kern kent, weet wat die is, en dat je daar contact mee hebt. Daarvoor gebruiken we je levensmissie. In het progamma ‘Her-ijk jezelf en de toekomst’ ontdek je je levensmissie: geef je er woorden aan en ga je hem in je lijf voelen. Je levensmissie ga je niet verzinnen, want hij is er al , in jou en ook al in je daden en de keuzes die je gemaakt hebt. We halen hem op en maken hem bewust. Op die manier heb je je innerlijk kompas altijd bij je.

Diepe duik in jezelf

Zin om jezelf goed te leren kennen?
Je kunt bij ons terecht voor coaching of een loopbaantraject.