Yvonne

Yvonne Versteeg

oprichter en co-eigenaar

essentie-onthuller
systemisch opsteller
coach, teamcoach, trainer
aura reader
lichaamsgericht therapeut
initiator van Verbonden wijsheid

yvonne@ruimtevoorhelden.nl
+31 6 24 548 748

Mensen omschrijven Yvonne als
sprankelend en direct,
zij (over) ziet wat essentieel is en
brengt dit in contact en met humor in.

Mijn levensmissie

Mijn belofte is dat ik,

Yvonne Versteeg

vanuit mijn liefdevolle bedding

je inspireer en versterk om vanuit je kern
te leven en te werken in verbondenheid met anderen

ruimte creëer voor ontmoetingen die er toe doen

bouwstenen co-ontwikkel en aanbied
voor het creëren van levendige samenwerkingsverbanden

Achtergrond van Yvonne Versteeg

individu èn organisatie

Ooit gestart met psychologie. Ik werd geraakt door mens en organisatie: hoe geef je vorm aan organisaties zodat je èn het individu èn het geheel tot zijn recht laat komen. Daarom afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog.

KPN

Gestart bij KPN op de adviesafdeling. De kans gekregen om te gaan managen: ik werd verantwoordelijk voor logistiek, vervolgens voor de primafoonwinkels in Amsterdam en mijn tijd bij KPN afgerond met het herpositioneren van de telefonische verkoop voor de consumentenmarkt.

kinderopvang

Toe aan eindverantwoordelijkheid in het leidinggeven en het verlangen om me bezig te houden met een dienst die maatschappelijke toegevoegde waarde heeft, gekozen voor een directeursbaan in de kinderopvang. Met hart en ziel gewerkt aan professionalisering, aanbesteding in de wacht gesleept en me vooral bezig gehouden met het vertalen van kernwaarden in het gedrag naar kinderen, ouders en samenwerkingspartners.

mijn mening niet langer centraal

Na ruim vijf jaar weer toe aan een sprong in het diepe en voor mezelf begonnen als interim manager, trainer en coach. Op veel plekken gemanaged en mezelf steeds verder ontwikkeld als trainer en coach en procesbegeleider van bijeenkomsten. Mijn mening en visie niet langer centraal, maar juist anderen begeleiden en ruimte geven in hun zoektocht naar wie ze zijn, wat ze willen neerzetten en hoe je dat omzet in actieplannen en daden. Mensen stimuleren hun ambitie, hun passie te volgen is wat ik het liefste doe. Dus steeds zichtbaarder werd dat ik een groot deel van het (interim)managen wel leuk, inspirerend en interessant vond, maar niet is wat ik het liefste doe.

opnieuw springen

De hoogste tijd voor een nieuwe sprong en weer opnieuw voor mezelf begonnen. Met het verschil met de vorige keer dat het nu een spa dieper gaat: het is nu niet voor, maar vanuit mezelf. Uitkomen voor wat ik belangrijk vind in het leven en bij het vormgeven van samenwerkingsverbanden. Ook al is dat soms tegen de algemeen gangbare paradigma’s in.

spiegeltje aan de wand

Zo is voor mij energie de leidraad in het leven en dus ook in organisaties. Is het geld een resultante hiervan en een handig hulpmiddel om in te zetten voor het realiseren van wat jij van belang vindt. Leef ik vanuit de gedachte dat er overvloed is, ook naar mijn zogenaamde concurrenten. Ga ik ervan uit dat er precies op mijn pad komt wat ik nodig heb, of dat op het eerste gezicht nu leuk of niet leuk is. En ja, dat is af en toe lastig. Maar steeds weer de moeite waard om mezelf aan te spiegelen.

heldendom

Zo is Ruimte voor Helden ontstaan. Ruimte om het heldendom aan te wakkeren en te versterken in mensen die hun leven vol willen be-leven en willen bijdragen aan hun omgeving! Via ontmoetingen, training, coaching, familie- en organisatieopstellingen en lichaamsgerichte therapie. Ik gebruik daarbij nlp, bio-energetische analyse (een lichaamsgerichte benadering), technieken uit de zijns-georiënteerde benadering, systemisch werk, gezond verstand, humor en de natuur.

natuur

De afgelopen jaren kon je me steeds vaker in de natuur vinden. Alleen op pad tijdens maandelijkse natuurwandelingen ergens in Nederland, tijdens vakanties met Marc op inspirerende krachtplekken in Engeland, Ierland, Frankrijk, Griekenland. Langzamerhand werd mijn verlangen steeds helderder om op een plek in de natuur te wonen en te werken. In de zomer van 2020 zijn Marc en ik verhuisd naar Drenthe naar een fijne woon-werkplek.

We, Marc en ik, werken op deze – nieuwe – woon-werkplek in Dwingeloo-Drenthe of op locatie bij de klant door heel Nederland.

Verbonden wijsheid

Eind 2021 ben ik gestart met een nieuw initiatief: Verbonden wijsheid. Verbonden wijsheid richt zich op de kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke tastbaar en toepasbaar maken en laten zijn in het dagelijks samen werken en leven. Verbonden wijsheid heeft een ‘eigen ruimte’, en dus ook een eigen website: verbondenwijsheid.nl

Yvonne vertelt over het onzichtbare zichtbaar maken