Terug naar Nieuws

Intervisie via Skype: van chaos naar hugs

28 april 2020

Tags: , , ,

Over onbewust opgeslagen omhelzingen in het verleden en hoe je die weer kunt oproepen.

Sinds vijf jaar hebben we een intervisiegroep vanuit de opleiding Familieopstellingen.
Vandaag voor de 2e keer via Skype: heerlijk om elkaar te zien en te horen EN we leren hoe we dit via Skype kunnen doen!

Chaotisch rondje
Was de vorige keer een opluchting dat we elkaar toch op deze manier konden ontmoeten, wat leidde tot een vrolijk ietwat chaotisch rondje, waar ik toch wel een beetje moe vandaan kwam, deden we het nu – onafgesproken – anders.

Schrijfreis als start
We startten deze keer na het hallo en goedemorgen, vroeg he?, met een schrijfreis. Twee vragen waren leidend: ‘Waar ben je tevreden/trots op als je naar de afgelopen periode kijkt?’ en ‘Wat is je intentie voor de komende periode?’. Met het wekkertje bakenden we 7 minuten af, waarin ieder lustig zat te schrijven. Leuk om te zien als je even op je scherm keek.

Virtuele hugs
Vervolgens een geleide meditatie, die de volgende elementen bevatte: ga lekker zitten, in het heden (datum van vandaag), gebruik je uitademhaling om nog meer op je plek te landen. Voel hoeveel je van jezelf houdt, van top tot teen en van teen tot top. Breid je aandacht/energie uit naar de anderen van deze groep. Stel je voor dat je in hun kamer stapt en de ander omhelst, ga zo iedereen af. Ga weer terug naar jezelf op je eigen plek. Voel hoe je je eigen energieveld hebt, in het energieveld van deze groep. En zie hoe om dit veld je dierbaren staan, die nu bij je opkomen. Rond het af door wat te rekken en strekken en te bewegen.

Heerlijk was het om virtueel iedereen even te omhelzen. We werden ons ineens bewust hoe vertrouwd we zijn met hoe de ander voelt, door alle onbewust opgeslagen omhelzingen in het verleden.

Volle aandacht
Vervolgens was er ruimte en de volle aandacht om ieder te horen hoe het reilt en zeilt in zijn/haar leven en daar kort op te reageren. Met een rijk en vol gevoel rondden we na 1,5 uur af.
Wie weet kunnen we volgende keer elkaar weer live ontmoeten met de juiste afstand.
En we weten nu: deze manier werkt ook.
We experimenteren, genieten en leren al doende.

met groet Yvonne