Terug naar Nieuws

Memory-lane 8,5 jaar St Jacob: Ruimte voor een Speech aan jezelf!

26 januari 2021

In 2014 vond de eerste Nieuwjaarsspeech plaats. Een idee van Els Desmet, die als zelfstandig ondernemer de terugblik en vooruitblik rond de jaarwisseling miste.

Het leek ons mooi om voor zelfstandig ondernemenden iets te verzinnen: zo gezegd zo gedaan. In december een voorbereidingsdag met reflectie oefeningen, zodat aan het eind van de dag de eerste woorden van de speech moeiteloos geschreven konden worden. En dan in januari een feestelijke borrel met het uitspreken van de speeches door een dierbare. Zelf deden we ook elk jaar mee, we doorliepen van te voren de voorbereidingsdag: voor onszelf en om het programma uit te proberen.

In 2017 sloot Bruno van den Elshout  aan bij het organisatieteam. Een mooie nieuwe impuls: vanaf dat moment startten we de voorbereidingsdag op het strand.

In 2019 beleefden we voor het eerst de Zomerspeech, met Els als enige deelnemer. Dat was fijn, alsof zij als inspirator daarmee toestemming gaf om het concept uit te breiden.

De opzet was steeds ongeveer hetzelfde, wel verscheen er bij elke editie een ander thema.
Dat was afgelopen jaar voor de Zomerspeech: Wonderlijke Wendingen, nog voordat Corona uitbrak. En voor de Nieuwjaarsspeech 2021 Heldere Keuzes.
Wat een toepasselijke thema’s.