Terug naar Nieuws

Memory-lane 8,5 St Jacob: inspiratie door kunstenaars

25 januari 2021

Tags: , , ,

Het begon met een levendig gesprek met Nancy Kroon over het boekje Myth and the Body van Stanley Keleman. Nancy vanuit haar fascinatie voor de Griekse Mythologie, die voor haar een inspiratiebron is voor haar schilderijen. Voor ons vanuit ons werken met het lichaam en interesse in mythologische verhalen.

Het gesprek was de lucifer voor het creëren van een driedaagse training rond de legende van Arthur en Guinevere en het werken met archetypes, zoals de koning/in, de magiër, de ridder/jonkvrouw, de krijger en de vader/moeder. En daar hoorde natuurlijk de schilderijen van Nancy bij!

 

Meerdere exposities volgden

Sytske de Jong met vooral heel veel beelden, die we mochten aanraken.

Hanneke van der Werf met haar kleurrijke wegdroom-schilderijen: van klein naar heel groot. Met een High Tea openden we haar expositie.

Rik Wanninkhof exposeerde zijn schilderijen-serie ‘Littekens: opgeslagen herinneringen’. We openden de expositie met een levendig gesprek over onze littekens en welke herinneringen die in zich meedragen.

Het is zo fijn om omringd te worden door kunst. Het leeft, spiegelt, inspireert. Wij genieten daarvan en onze klanten genoten ervan.

En de manier waarop kunstenaars werken is een spiegel hoe wij het leiderschap in organisaties en ondernemingen graag willen stimuleren: beginnen met ‘het lege doek’ en dan vanuit jeZelf (je authentieke zelf) laten verschijnen wat er gemaakt wil worden. Vervolgens die lijn vasthouden en organisch door-creëren en door-zetten.

Dank kunstenaars voor de samenwerking!