Terug naar Wijsheid

Het verhaal achter de levensmissie van Marc Verheij

16 april 2018

Categorien: Innerlijk kompas, Onze Sleutels

Ik ben iemand die graag welkom wil zijn op en in de wereld.
En ik wil ook dat anderen welkom zijn op en in de wereld.
Welkom zijn  houdt voor mij in dat er voor mij een plek is waar ik mag zijn wie ik ben en waar ik ervaar dat er ruimte is voor me.

Vanuit die wens wil ik de wereld graag inrichten als mijn thuis, als mijn community.

In eerste instantie vatte ik dat op als een fysiek gebouwd thuis.  Dat maakte dat ik werkte als stedenbouwkundige in de gemeente Rotterdam. Door de jaren heen is dat verschoven naar een meer ‘psychisch’ thuis voelen en welkom zijn. De verschuiving drukt zich uit in mijn overgang van stedenbouwkundige naar coach en trainer.

tederheid en mannelijkheid?!

In de loop der tijd is een aantal woorden verbonden aan mijn levensmissie. De woorden hebben te maken met verschillende delen van het wezenlijke in mijzelf: tederheid, schoonheid, stilte, focus en beweging.

Tederheid is een kwaliteit waarvan ik weet dat ik die bij me heb maar die ik tot voor kort amper durfde toelaten omdat het niet klopte bij mijn idee over mannelijkheid. Een tedere man was een contradictio in terminis. Twee begrippen die in mijn denken tegenstrijdig leken te zijn en niet met elkaar te verbinden. Als ik er minder over ga denken en meer over ga voelen dan komen de begrippen dichter bij elkaar.

kracht!

Het mooie is dat met het accepteren van de tederheid mijn kracht is toegenomen. Ik heb meer vrijheid om te zijn wie ik ben, zonder me druk te maken over wat de buitenwereld daarvan vindt. Ik ontdek dat in de tederheid mijn kracht zit.

Mijn persoonlijk leiderschap gaat over mezelf accepteren zoals ik ben: teder, gericht op schoonheid, stil, gefocust en in beweging. Vanuit de acceptatie kan ik volle kracht vooruit. Er is dan geen ingehoudenheid meer.

Mijn belofte is dat ik,
Marc Verheij,
met tederheid
en gericht op schoonheid,
vanuit de stilte,
focus en beweging
breng.

We noemen de levensmissie de belofte: wat beloof jij jezelf, wat beloof jij de wereld om je heen?
Het is de basis (die werkt als een innerlijk kompas) van waaruit we gestalte krijgen en je een plek in de wereld inneemt.

groet

Marc Verheij