Terug naar Nieuws

Gewoon je bijzondere zelf zijn: Bruno van den Elshout

27 april 2018

Tags: , , , ,

Gewoon je bijzondere zelf zijn: hoe doet Bruno van den Elshout dat?

Op woensdagavond 25 april, tijdens het een na laatste blok van de Leergang Leiderschap vanuit de Toekomst, hadden we een publieke gelegenheid gecreëerd bij Ruimte voor Helden om Bruno van den Elshout te ontmoeten.

144 wandelingen

Met het huidige project Whatevertheweather van Bruno van den Elshout als vertrekpunt: dit jaar maakt hij 144 wandelingen van 8 uur langs de vloedlijn met de focus op de Wezenlijke Ontmoeting. Aan het einde van die uren wandelen en ontmoeten een foto van het gezicht van de co-wandelaar. Uitgewaaid, ontmoet, zonder opsmuk.  Dat betekent per week 3 dagen wandelen, fit blijven, elke ontmoeting ingaan alsof het de eerste is. Vertellen over het project in levende lijve en via social media, afspraken maken en verschuiven. En daarnaast ook het inkomen verwerven voor zijn gezin met het 3e kind op komst, het liefst moeiteloos. Hoe doet hij dat? Hoe is hij gewoon zijn bijzondere zelf?

interactief gesprek

Een interactief gesprek zou het worden.
En ook een Wezenlijke ontmoeting.
Lukte ons dat met 20 mensen, die elkaar deels al kenden en deels nog nooit ontmoet hadden.
Werd het dat?

20 mensen in een kring.
Eerst een individuele schrijfreis zodat ieder zijn/haar eigen leven en vragen als middelpunt heeft.
* Wat maakt je in je huidige leven gelukkig?
* Wat heb je in je huidige leven aan te kijken, in beweging te brengen?
* Welke wensen, verlangens heb je?
* Welke gedachten helpen je daarbij?
* Welke gedachten houden je weg van je wens?

Een prachtige opmaat om vanuit de persoonlijke nieuwsgierigheid en eigen context vragen te formuleren aan Bruno. Met als oogst een rijk palet van vragen en invalshoeken. Vragen die wonderbaarlijk in elkaar pasten en elkaar versterkten. Elke vraagsteller vroeg op haar/zijn manier door, daarmee precisie en verdieping brengend.
Bruno liet in deze bedding gewoon zijn bijzondere zelf zien.
Ontspannen, verrassend, inspirerend.

Zo werd het een interactief gesprek.
Een dialoog.
Een wezenlijke ontmoeting.

Wat heb ik genoten!
Wat hebben we genoten!

aandacht en inzichten

Een Wezenlijke Ontmoeting tussen 20 mensen.
Met Aandacht en Inzichten.

Met vele inzichten.
Een van de vele uitspraken van Bruno:
‘Ik ben opgehouden om de problemen van anderen op te lossen.’

Oke, deze dan ook nog:
‘Op een gegeven moment, op vakantie terwijl ik niet wist hoe ik de komende maand de hypotheek zou moeten betalen,  heb ik met mezelf afgesproken me geen zorgen meer te maken over geld. Die zorgen zouden namelijk niets bijdragen aan dat ik geld zou krijgen. Die zorgen zouden het eerder tegenwerken, want die aandacht gaat dan naar de zorgen.’ (Hoe liep dit af: aan het einde van de maand kwam er ineens geld binnen en kon de hypotheek moeiteloos betaald worden.)

We hebben de bijeenkomst gefilmd.
In het 4e kwartaal komt deze beschikbaar.
Nieuwsgierig welke inzichten jij uit deze Wezenlijke Ontmoeting kunt halen?
Meld je aan voor onze Nieuwsbrief rechts onder aan deze bladzijde, zo krijg je toegang tot de film!