Terug naar Nieuws

Stenen sjouwen: hoe dan?

1 september 2020

Tags: , , ,

Afgelopen jaren reisden we door Ierland en Engeland. Heerlijk vond ik het om bij steencirkels en andere oude plekken te verblijven. Avebury, Stonehenge, Castlerigg, Hill of Tara. Vaak al zo’n 3000-5000 jaar oud. Alleen al de ronde vorm doet iets: harmonie, evenwicht. En de stenen brengen zwaarte-kracht en daarmee gronding. De verbondenheid met iets wat al eeuwenoud zijn plek inneemt, zet het heden in perspectief. Het brengt me in het moment: alles is zoals het is. Niets meer, niets minder.

Het leek me fijn om ook in onze tuin een steencirkel uit te nodigen.
En daar was ineens op zaterdag een appje dat niet ver van ons vandaan stenen graag een nieuwe plek zouden vinden. Met onze aanhangkar op weg. En ook al waren de 2 grotere stenen niet immens, er moest meer dan spierkracht aan te pas komen om ze mee te krijgen.

Hoe we dat deden kan je op dit filmpje zien!

Op de foto zie je de steencirkel in het bijna volle maan licht.
Een fijne plek om even voor je uit te staren of met elkaar samen te zijn.

harte groet

Yvonne