Terug naar Voor ontmoeten

Nieuwjaarsspeech 2024

Een bemoedigend speechmoment

De jaarwisseling als gelegenheid om tijd te maken voor jezelf, en voor je ideeën. Snelheid terugnemen om te kijken waar je staat. In je leven, in je organisatie of in je ondernemerschap. Om de ruimte in te nemen die je toekomt. Om verse energie vrij te maken en heldere keuzes te maken. Teneinde je aandacht en energie te richten op wat voor jou essentieel is.

Ben Jij

Nieuwsgierig welke eerlijke woorden en beelden naar boven komen vanuit jezelf naar jezelf?

Wil Jij

De voorbije periode met aandacht en respect afronden.
Met bemoedigende eigen woorden en beelden de toekomst instappen.

Data

Voorbereidingsdag
Vrijdag 15 december 2023
9.30 – 18.00 uur

Speechdag

Vrijdag 12 januari 2024
9.30 – 18.00 uur

Investering

€ 266,20 inclusief 21% BTW
(dat is € 220,00 excl BTW)

De mogelijkheid tot inschrijven is gesloten.

 

Wil je contact met ons?

Interesse

Nieuwjaarsspeech 2024

De jaarwisseling als gelegenheid om tijd te maken voor jezelf, en voor je ideeën. Snelheid terugnemen om te kijken waar je staat. In je leven, in je organisatie of in je ondernemerschap. Om de ruimte in te nemen die je toekomt. Om verse energie vrij te maken en heldere keuzes te maken. Teneinde je aandacht en energie te richten op wat voor jou essentieel is.

Met Nieuwjaarsspeech 2024 bieden we je een gegarandeerd gedenkwaardige gelegenheid om jezelf, op je eigen manier, te laten horen en te laten zien in dat wat voor jou belangrijk en essentieel is. In een feestelijke en aandachtige setting, in goed gezelschap, nabij op gepaste afstand.

Voorbereidingsdag

De feestelijke Speechdag wordt voorafgegaan door een voorbereidingsdag op vrijdag 15 december 2023. We nodigen je uit om een dag lang ruimte te maken. Met onder andere hulp van de stilte van de natuur kijk je terug op de tijd die achter je ligt. Wat vertelt dat je? Welk beeld ontstaat er, als vanzelf, over hoe je voort wilt reizen het komende jaar in? 

Bij afronding van de voorbereidingsdag heb je de eerste woorden en beelden van je Nieuwjaarsspeech 2024 voor ogen en op papier staan.

Tussentijd

In de tijd tussen de voorbereidingsdag en de feestelijke speechgelegenheid smeed je die eerste woorden tot jouw uiteindelijke speechmoment.

Feestelijke Speechdag

Op vrijdag 12 januari 2024 ontmoeten we elkaar in een aandachtige en verzorgde sfeer, waar we alle speechmomenten samen beluisteren, beleven en vieren. Je herinneringen aan deze bijzondere dag neem je na afloop mee naar huis, samen met een helder zicht op waar je je aandacht en energie op te richten hebt in de komende tijd.

20.1.2023: Anouk luistert naar haar Nieuwjaarsspeech 2023

Nieuwjaarsspeech 2024

Dit jaar organiseren Sarah Schützle, Anouk Verheij en Yvonne Versteeg de Nieuwjaarsspeech. Met Bruno van den Elshout en Marc Verheij aanwezig als stille en soms actieve kracht. Zo zal Bruno op de Speechdag, zoals voorgaande jaren, van iedereen een mooie foto maken ter herinnering aan het speechmoment.

In de voorbereidingen op de nieuwjaarsspeech stemmen we telkens af op wat we waarnemen in de wereld en in onszelf. Uit dat onderzoek destilleren we ieder jaar een thema. In 2022 raakten we benieuwd hoe we de stap ‘Van Ik naar Wij’ kunnen maken. In 2023 zijn we uitgekomen bij de ‘Leven-gevende beweging’. Voor 2024 reizen we voort in de beweging van Ik naar Wij, dat is merkbaar in dat Sarah en Anouk samen met ‘oud-gediende’ Yvonne deze editie faciliteren en voorbereiden. Het specifieke thema voor 2024 is: wevend creëren.

Voor jou?

Ben je benieuwd hoe de Nieuwjaarsspeech 2024 voor jou op dit moment van waarde kan zijn? Laat het ons weten, we sturen je graag onze uitgebreide Uitnodiging Nieuwjaarsspeech 2024 toe. Hierin nemen we je mee hoe we de voorbereidingsdag en speechdag dit jaar vormgeven.

Je kunt je tot maandagochtend 4 december 2023 – 9.00 uur aanmelden via het formulier onderaan deze pagina. De mogelijkheid tot inschrijven is inmiddels voorbij.

Mocht je overnachting willen regelen? In dit document hebben we een aantal mogelijkheden op een rij gezet.


Op de foto helemaal bovenaan zie je Sarah haar Nieuwjaarsspeech 2023 zingen in haar moedertaal, het lied reist met haar mee als belangrijke reminder voor de belofte die ze aan zichzelf heeft gegeven: focus op de muziek.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Bruno van den Elshout.


Door wie?

ervaringen van anderen

'De nieuwjaarsspeech nodigde mij uit om sluimerende gedachten die meereizen uit te werken. Dit voorgelezen te krijgen temidden van de natuur en anderen. Op dat moment realiseerde ik me de innerlijke aanmoediging en mildheid ten aanzien van wat ik mezelf heb geschreven.'

Jeroen Kooi
student Enkhuizer Zeevaartschool

'Het werd mij heel helder waar ik -letterlijk- stond: aan de zijlijn. En waar ik wilde zijn: midden in het veld, midden in de wereld! Het was fijn om te weten wat mijn richting was en om daar op mijn eigen tempo naar toe te gaan. Dat heeft een jaar geduurd en dat was helemaal goed.'

Marijke Vos
director nlmtd (unlimited)

Interesse?

Vul hieronder je gegevens in