Terug naar Nieuws

De natuur geeft raad!

4 januari 2021

Tags: , , , ,

2020 is het jaar waar alle plannen in duigen vielen. De geplande toekomst is met behulp van Corona totaal doorkruist. Alles wat we met ons hoofd zo goed op een rijtje hadden gezet is door de war geschopt. We hebben het te doen met wat er zich aandient: de ‘verschijnende toekomst’. De verschijnende toekomst is de toekomst die naar ons toekomt en waar we in het moment iets van mogen maken. Steeds maar weer inspelen op wat er WEL mogelijk is en loslaten wat niet mogelijk is.

Door Corona mogen we continue de Systemische Bril opzetten

Eigenlijk is dat continue door de systemische bril kijken, nl “fenomenologisch leven vanuit het Lege Midden”. Dat vraagt toelichting :). Wat is fenomenologisch en wat is het Lege Midden?

Ik vertel hierover in deze blog, met een mooie oefening om thuis te doen.