Terug naar Wijsheid

Onze eerste podcast over samenwerken!

26 maart 2021

Categorien: Samenwerken, Communicatie

Samenwerken, we doen het allemaal. Met succes, met plezier, met falen, met frustratie…. Hoeveel gesprekken gaan er aan de keukentafel, in de auto, tijdens een etentje over samenwerken? Talloze.

Stel dat je, in het team, de mogelijkheid en de tools hebt om de samenwerking in je team verder te ontwikkelen?
Wat een hoop energie zou dat geven! Wat een plezier, wat een opluchting!
Want goed en prettig samenwerken is essentieel in ons leven en in onze samenleving.

Met dit als motivatie hebben we met Elke Scheffers en Els Desmet gekeken naar de vraag: wat maakt een team prettig succesvol?

Na vele gesprekken in teams ontstond er  het besef: het gaat erom hoe groot het vermogen van het team is om samen te werken. Het vermogen om samen te werken is een bepaalde kwaliteit van het team, wat je – met elkaar – verder kunt ontwikkelen.

Er ontstond  een logisch en praktisch geheel aan welke ‘knoppen je kunt draaien’ om met elkaar dat vermogen te beïnvloeden.  We noemen dat: ‘Het Bollenveld van het Vermogen tot Samenwerken’.

Een praktisch en inzichtgevend model voor teams.

‘Het Bollenveld van het Vermogen tot Samenwerken’ bestaat uit 6 bollen en een middenstip, die elk een belangrijk element van samenwerken belichten. Doordat je met elkaar ‘door de bollen heen gaat’ voer je het goede gesprek over de samenwerking. Dit geeft zicht op hoe het nu gaat, hoe iedereen erin staat en wat de volgende stap is voor en met het team. Zodat jullie steeds beter samenwerken ten behoeve van het vraagstuk, het doel, de missie, de taak waarvoor jullie bij elkaar zijn.

In de volgende podcast vertellen Jörg Bauer en Yvonne Versteeg over samenwerken en het Bollenveld van het Vermogen tot Samenwerken.

Wil je meer informatie over Het Bollenveld van het Vermogen tot Samenwerken, kijk voor meer informatie op deze pagina.